De Educautopia a educAtòmica

A l’estiu del 2012 vaig escriure un blog de nom Educautopia.

Aquest estiu del 2013 començo a escriure educAtòmica.

En el transcurs d’aquest any he fet el master de professorat d’educació secundària (el nom oficial es força més llarg). Aquesta formació i les experiències durant les pràctiques en un institut han modificat, més de forma que de fonament, la meva visió de l’educació. Les motivacions de fons per escriure tots dos blogs són les mateixes, però l’enfoc és nou.

Mateixos temes, diferent punt de vista.

Tots dos tracten de l’educació, el seu estat de salut social malauradament precari, el paper de les noves tecnologies en aquest escenari… Però mentre que a Educautopia es feia desde l’abstracte més teòric ara amb educAtòmica vull parlar més de propostes pràctiques i ‘tocant de peus a terra’. La utopia serveix com a guia però és un destí a llarg plaç i hi ha molt marge de maniobra a curt termini per a millorar l’educació amb el que val la pena reflexionar.

Com a novetat, a educAtòmica hi haurà un ull posat a aspectes de divulgació científica, fent de la ciència la tercera pota del blog, juntament amb l’educació i les noves tecnologies.

Per altra banda, aquesta nova etapa ve acompanyada d’altres canvis a nivell “estructural”, com l’ús de WordPress i no Blogger i una presència i utilització més eficient de les xarxes socials.

Tot i això no faltaran articles d’opinió i reflexions però acompanyats de recursos factibles a curt termini i articles de didàctica i pràctica docent. Si seguies Educautopia veuràs que educAtòmica no perd l’essència sinó que la millora. I si no seguies el blog i t’he despertat la curiositat, en el següent enllaç pots fer un cop d’ull als posts d’Educautopia.

 

Anuncis

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s