Tracker: Anàlisis de vídeos a la classe de física. Descripció (I)

Tracker és un programa de descàrrega lliure especialment interessant per a l’aprenentatge en física del moviment. Aquesta àrea de la disciplina, la cinemàtica, estudia el moviment dels cossos al relacionar temps, velocitat, distància, acceleració, etc.

En aquest primer post sobre Tracker et descriuré breument el programa i què permet fer, mentre que en el segon et parlaré de les característiques didàctiques i pedagògiques de l’ús d’aquest programa.

Què pots fer amb el Tracker?

Tracker és defineix com un programa d’anàlisi de vídeos i una eina de modelització informàtica. Molt bé, però això que vol dir?

Imagina que es vol estudiar el moviment d’una pilota rodolant. El primer que fem es gravar aquest moviment (important mantenir la càmera estàtica) i obrim l’arxiu de vídeo amb el Tracker.

Finestra principal de Tracker

A continuació es va indicant a sobre del clip de vídeo i fotograma a fotograma la posició del cos que volem estudiar (la pilota en el nostre exemple). Tracker s’encarrega d’anar fent el gràfic d’aquesta sèrie de posicions en referència a un eix de coordenades que haurem definit prèviament. A més a més, ens presenta els diferents paràmetres del moviment en un full de càlcul que podem exportar a altres programes per tractar-les dades amb més profunditat.

El fet de ser un programa gratuït i de lliure descàrrega, juntament amb les possibilitats que ofereix, fan de Tracker una bona eina per a l’aprenentatge de la física. En el proper post veuràs quines implicacions educatives pot tenir la utilització d’aquest programa a l’aula.

Anuncis

Un pensament sobre “Tracker: Anàlisis de vídeos a la classe de física. Descripció (I)

  1. Retroenllaç: Tracker: Anàlisi de vídeos a la classe de física. Implicacions educatives (II) | educAtòmica

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s