Curs dirigit a docents conectats #eduPLEmooc

Des de el INTEF (Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado) es posarà en marxa un curs MOOC que porta per nom “Entornos Personales de Aprendizaje para el desarrollo profesional docente”.

plemooc_matr

El curs, que està dirigit principalment a docents però que és obert a qualsevol, tracta de manera general la presencia que com a docents tenim en el món virtual (el que es coneix com impremta digital) i quin ús profesional fem de la informació en la xarxa. De manera concreta, es centra en la definició i construcció d’un Entorn Personal d’Aprenentatge (abreviat PLE, de l’anglès Personal Learning Environment).

Els PLE són tot aquell conjunt de recursos, serveis, fonts d’informació i xarxes personals que ens aporten una oportunitat d’aprenentatge autònoma i que ens permeten adquirir eines i competències per al nostre desenvolupament personal i professional. Es un concepte nascut del 2.0 i el món cada cop més connectat que aquestes tecnologies permeten.

El cap visible d’aquest MOOC és David Álvarez (@balhisay), un docent i pedagog molt actiu a nivell nacional centrat en la integració de les TIC a l’aula i que val la pena seguir tant per twitter com en el seu blog [e-aprendizaje] si us interessen aquests temes.

Personalment, a partir del 13 de gener realitzaré aquest MOOC i obriré un apartat a educAtómica (en castellà) que servirà com a portafolis digital d’aquest curs on a més de les tasques i les activitats relacionades amb els seus continguts afegiré les impressions i comentaris que em susciti l’experiència.

IMPORTANT: Ja que desde el curs eduPLEmooc recomanen la creació d’un blog específic per al seguiment del curs, les tasques, entrades i comentaris sobre els conceptes treballats en aquesta experiència on-line s’allotjaràn en el blog Portafolios PLE a partir d’aquest moment.

Si voleu més informació d’aquest MOOC podeu visitar la seva web on també us hi podeu matricular de manera completament gratuita. També podeu seguir l’evolució d’aquest curs a twitter amb @eduplemooc i  #eduPLEmooc.

Anuncis

Un pensament sobre “Curs dirigit a docents conectats #eduPLEmooc

  1. Retroenllaç: #eduPLEmooc Mi nube de intereses | educAtòmica

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s