Zombiologia!!!

Després d’investigar una malaltia en un país estranger, un grup de científics i investigadors retornen a la seva seu central alertats de la presencia d’una malaltia desconeguda que provoca estranys símptomes en els seus afectats. Els pacients es mostren altament agressius i s’informa d’alguns atacs aïllats. Es mouen lentament i amb falta de coordinació però l’epidèmia es contagia ràpidament. Mentre els investigadors analitzen la malaltia i estudien la propagació de la epidèmia també han d’assegurar la supervivència de la seva comunitat. Sembla el plantejament d’una ficció televisiva però es tracta de l’escenari de partida del projecte educatiu Zombiologia del professor Santiago Vallejo Muñoz (@santiagobio).

Zombiologia

Zombiologia es una proposta metodològica englobada en l’Aprenentatge Basat en Zombies Projecte (ABP) que amés a més s’ajuda de la gamificació. Els investigadors son alumnes de 3r d’ESO que estudien geografia i biologia mentre es veuen immersos en aquest entorn apocalíptic. Més enllà del context atípic del projecte, Zombiologia engloba els continguts curriculars oficials i adients a aquest curs acadèmic com la caracterització dels diferents aparells i sistemes humans (locomotor, nerviós, immunitari, respiratori…) o la interacció de l’activitat humana i la Terra. I ho fa mitjançant una metodologia motivadora i atractiva.

Durant el curs, els alumnes es van trobant diferents reptes immersos en aquests escenari d’apocalipsi zombie i supervivència directament relacionats amb els continguts acadèmics de curs. Per exemple, per tal de sobreviure a la invasió, hauran de preparar un refugi ple d’aliments a partir del càlcul de les necessitats nutricionals i d’energia del seu grup d’investigadors. O fer estudis d’anatomia comparada entre humans i zombies. Finalment, el producte final del projecte es un “diari del supervivent” que ha de servir com a guia o manual de supervivència.

Aquest projecte de Santiago Vallejo Muñoz es basa en les directrius de David Hunter, que va apropar el ABP de temàtica zombie a les seves classes de geografia. Podeu trobar més informació en les seves respectives webs.

Zombiologia
Zombie-based Learning

ZombieFun

Anuncis

Un pensament sobre “Zombiologia!!!

  1. Retroenllaç: (Jocs) Adaptant el joc de taula Fauna a classe | educAtòmica

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s