(Ser Professor) Aspectes del rol docent: Actor

Ja han començat les classes del nou curs. Els primers dies són de rodatge, de prendre el pols dels alumnes, de conèixer als nous, retrobar-se amb els coneguts i veure si l’estiu els ha canviat (o no)… I per descomptat, dies de presentar l’assignatura i les primeres pinzellades dels sistemes de gamificació d’aquest curs. Amb els alumnes amb qui vaig estar el curs passat, fent servir el sistema de Dojis, es notava certa expectativa per veure les sorpreses d’aquest any. I tot i algunes exclamacions d’estranyesa per part dels alumnes nous  les narratives han estat força benvingudes i crec haver despertat mínimament la seva curiositat per a seguir l’assignatura. Els temps dirà.

Resultat d'imatges de curiosity hobbes

Durant el curs de gamificació d’aquest estiu, la Maria Sabiote va afirmar que tots els docents haurien de fer una mínima formació en teatre. La Carme Roma, la professora que em va tutoritzar les pràctiques durant el màster, em va dir abans d’entrar a la seva tutoria de 2n d’ESO un dia que havia de renyar als alumnes: Bona part del tracte amb els alumnes és fer teatre. I durant la presentació del curs a 3r d’ESO, quan venia als alumnes les virtuts i el prestigi del C.L.O.S.A. Center (element fictici de la narrativa) una alumne em va dir que li feia gracia com em posava en el paper.

Per aquests motius, perquè l’educació implica tractar amb persones, perquè hem de fer de poli malo amb alumnes que s’han descuidat la llibreta (ja veieu, un fet transcendent) i perquè la gamificació s’ha de viure, afegeixo com es mereix un aspecte més al conjunt de rol docent.

Resultat d'imatges de minifigures lego

L’actor.

3 comentaris

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s