(Ser professor) Quan #serprofessor és una feina

En principi m’agrada la meva feina. No m’atreveixo a dir que és vocacional (vaig decidir encaminar-me cap a la docència a mitja carrera de química), però si que intento gaudir i fluir d’una feina en la que la major part del temps em sento motivat i m’ho passo bé. Però no sempre.

(Alerta de post de desfogament)

Quan les ments pensants de grans sous i formació allunyada de l’àmbit educatiu decideixen el nou canvi en el sistema seguint les indicacions de ves a saber quin organisme econòmic. Quan sembla que la societat et veu entre despreci i enveja. Quan poques vegades els mitjans es fan ressò en positiu de la tasca docent.

Quan el centre educatiu viu soterrat de paperassa i burocràcia. Quan allò urgent impedeix fer allò important. Quan manca la coordinació d’un equip de professors només preocupat pel que passa a la seva assignatura. Quan esdeveniments no comunicats fan saltar enlaire la programació i has de fer servir d’improvisacions per a sortir del pas.

Quan la sessió que has preparat amb temps fora de l’horari laboral xoca amb la realitat d’uns alumnes desmotivats. Quan s’acumulen fulls i fulls per corregir per culpa d’unes directrius orientades als resultats numèrics, quasi empresarials. Quan has de gestionar conductes maleducades d’alumnes de manera unilateral.

Quan ser professor és una feina cansada, feixuga i absorbent que repercuteix en ambients no laborals.

Sempre pots parar, respirar i seguir.

Anuncis

2 pensaments sobre “(Ser professor) Quan #serprofessor és una feina

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s