#innobar Innobar a la Barcelona Games World!

Videojocs. Merchandising. Pantalles d’ordinador de resolucions aberrants. Cosplay. Competicions de e-sports per avorrir. La Barcelona Games World es va celebrar en tres dies plens de conferències i torneigs al voltant del videojocs, congregant a tots els gamers al voltant dels comandaments i els game over. A tots? No! Un grapat de docents voltaven per la fira per a assistir a la edició especial del Innobar sobre videojocs.

Van obrir la sessió dos alumnes de la Maria Sabiote, en @pikamaster4 i en @SrArauko, que van venir a fardar del seu treball de història sobre les guerres napoleòniques. Un treball concretat en un videojoc que aquests dos nois van fer per iniciativa pròpia. Bravo.

A continuació la Clara Cordero ens va presentar la web Sploder (una plataforma per a la creació de videojocs) i ens va animar a realitzar una gamejam amb els nostres alumnes. Idea que m’apunto seriosament. I en Salva (creador del moviment Innobar, per cert) ens va presentar com ha adaptat la seva gamificació “Salfuman The Wizard” al videojoc, transformant els “deberes” en “quereres” amb el RPGMaker. Impressionant, com tot el que fa. (Aquesta idea també me l’apunto, però crec que per ara no tinc el temps necessàri)

En Carles Gonzàlez ens va explicar com treballen amb videojocs a cicles formatius en el seu centre i és increïble no només la màquina recreativa que han fet els seus alumnes si no també com fan servir el motor Unity per a treballar simulacions amb físiques realistes. Per altra banda, Elemental Wars és un joc creat per @senyorfrancesc i @laurabassa (alumnes d’en Pere Cornellà de magisteri) per a treballar les figures regulars a primària.

I per a finalitzar, la Rosa Miralles ens va parlar de com des de la Universitat de Lleida han desenvolupat un videojoc per a treballar la gestió de conflictes en l’alumnat. En “Happy” els alumnes porten un estudiant d’ESO a qui se li plantegen fins a 25 conflictes reals, i se’l guia en la seva gestió assertiva i resolució.

Un Innobar més curt que els habituals però en un marc d’excepció, així que només queda felicitar a la Maria Sabiote i a en Raúl García per fer possible aquesta edició especial, no només per les píndoles si no també per fer possible el retrobament amb grans docents.

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s