(Gamificació)(Ser professor) La gamificació treu el cap al Mont Perdut

Tinc sort. En el centre on ara treballo hi ha una inquietud significativa sobre la gamificació, ABJ i altres conceptes que relacionen jocs i educació.

Alguns membres de l’equip de 1r d’ESO, tot i que d’una manera potser una mica tímida, han començat a fer servir ClassDojo com a eina de gestió d’aula. Si, motivació extrínseca i tots els seus riscos. D’acord, no hi ha narrativa i la implicació de l’alumnat caurà amb el temps. Però poc a poc.

L’equip docent de 2n d’ESO, entre ells la Júlia Vicente, va realitzar durant el segon trimestre un projecte dins del qual es demanava el disseny d’un joc de taula. D’acord, la majoria serien versions de jocs com la Oca o el Trivial, però també van treballar amb una de les perles d’en Natxo Maté i van fer una sessió de jocs de taula que, si més no, han servit per ampliar fronteres i presentar noves mecàniques als alumnes.

Vam organitzar un petit tastet de rol durant el dia de Carnestoltes amb un notable èxit. Gràcies Manel!

Un company de Llengua Castellana, en Manuel Rino, està preparant un Breakout Edu. Tinc moltes ganes de fer-ne el seguiment: inclou un criptex!

Els companys del departament de Llengua Estrangera han organitzat un “Murder Mistery” amb una selecció d’alumnes. Ja us explicaré com ha anat, que intentaré treure el nas i tafanejar.

I amb un d’ells, l’Adrià Baiona, estem preparant unes sessions de rol per a treballar l’anglès oral fent servir el sistema Fate. Deu ser que al tercer trimestre ja tenim els classes preparades (mentida) i veiem factible enredar-nos amb el rol.

A nivell personal, m’he animat i al grup de matemàtiques de 1r d’ESO tornen els Dojis i la baralla d’esdeveniments.

Tot plegat, moltes iniciatives que indiquen que, com a mínim, hi ha inquietud i interès per introduir noves maneres de funcionar a l’institut.

(A un nivell menys local, certes editorial han començat a anunciar llibres de text gamificats. Ja tremolo… En tot cas, aquesta és una altra història)

4 comentaris

  1. Ei, de cop i volta, moltes novetats! Pendent de la vostra experiència amb Fate. El tema editorials també l’he vist. He vist que hi ha alguns noms coneguts involucrats… Ja veurem…

    1. Crec que m’estic fent al ritme d’aquest institut i ja puc començar a enredar amb projectes. De moment estem creant els personatges de Fate i la propera setmana fem la primera sessió, ja intentaré explicar com ens va 😉

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s