#serprofessor mitjançant una pantalla no és #serprofessor

(Albert, potser no calia posar dos cops l’etiqueta)


undefined

Durant aquest confinament ha sigut imperatiu fer servir les pantalles per a intentar mantenir la maquinaria educativa funcionant. En el més simple dels casos, per enviar tasques a l’alumnat igual de reproductives i poc significatives que les que feien a l’aula. En el més complex (i absurd) dels casos per a fer examens amb alumnes vigilats pel Gran Germà.

I si bé és cert que aquesta situació ha evidenciat les mancances en recursos i competències digitals del sistema, professorat i alumnat, en aquesta entrada em vull recordar que he fet al respecte.

Hem fet trobades diàries bidireccionals amb l’alumnat per a resoldre els dubtes que apareixien al intentar fer les tasques que els hi feiem arribar per correu (i n’apareixien, per descomptat)

Reunions amb tutorands i entrevistes amb famílies per a fer-ne seguiment tant acadèmic com emocional (o si més no, amb les que han respost a les respectives convocatòries)

Reunions curtes i eficients de coordinació dels diferents grups de treball de l’institut (amb velles i noves tècniques de disrupció de les mateixes)

Classes més unidireccionals a twitch.tv, mig sales d’estudi mig classes magistrals (i amb una audiència tímida però constant).

Assistència a xerrades i webinars i conferències i altres formacions telemàtiques (des de ludificació a STEAM)

Primera conclusió. #serprofessor mitjançant una pantalla no és #serprofessor
Segona conclusió. “El teletrabajo dignifica. El teletrabajo te honra. El teletrabajo te realiza. El teletrabajo te pule, te abrillanta, te da esplendor”

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s