(Gamificació) Introducció al caos: La Baralla d’Esdeveniments.

Continuant amb el seguiment de la gamificació que poc a poc introdueixo a les classes, procés que de moment té molt bones valoracions, arriba el moment d’introduir un nou element. Als punts, monedes i beneficis ara hi afegeixo un sistema d’esdeveniments aleatoris.

La baralc03 La Bona Sortla d’esdeveniments són 50 cartes on hi conviuen esdeveniments positius, esdeveniments negatius i proves que interaccionen amb els punts que els alumnes aconsegueixen al ClassDojo i amb els propis Dojis. Els alumnes poden gastar Dojis per agafar una carta de la baralla a l’atzar i llavors s’aplica l’efecte que s’hi descriu  a tota la classe. Cal dir que hi han més cartes amb efectes positius que amb efectes negatius.

c42 El DracNo deixa de ser una eina per a introduir un factor aleatori al sistema de joc que, de fet, té una repercussió indirecta a l’avaluació de l’alumne. Poder fer servir un resum durant 5 minuts en un examen té una incidència molt més directa a la qualificació final, però el fet que els alumnes puguin temptar a la sort i l’emoció en front a allò desconegut és un motivador prou gran per a fer que els alumnes vulguin aconseguir Dojis per a agafar una carta. I com que la manera d’aconseguir Dojis és amb un seguiment adient de les classes, la previsió és que aquesta baralla acabi incidint en l’avaluació més pel fet de fer-la servir que per l’efecte concret de les cartes.

BarallaEsdevenimentsPlantilla

Aquest sistema d’esdeveniments aleatoris ha estat inspirat per la mecànica del sistema de gamificació educativa ClassCraft, però la idea de fer servir cartes va venir de la mà de la companya docent  @negrevernis. Ella fa servir com a model les cartes del joc Magic: The Gathering amb resultats espectaculars.

EDIT: I per demanda popular, aquí us deixo l’enllaç a les cartes de la primera versió de la baralla d’esdeveniments. Sentiu-vos lliures de modificar-les i fer-les com més un convingui.

El proper element a introduir serà la narrativa. Un fil conductor, una història, un context vivencial en primera persona que permet aglutinar els temari curricular, l’avaluació i els altres elements dels jocs en una sola experiència significativa per als alumnes. És un pas complex però que aportarà un salt qualitatiu a tot el procés de gamificació de les classes. Em plantejo introduir-ho durant el tercer trimestre als alumnes de segon, quan parlem de la química i la física, així que encara tinc marge de maniobra per plantejar-ho i preparar-ho.

Anuncis

10 pensaments sobre “(Gamificació) Introducció al caos: La Baralla d’Esdeveniments.

  1. Retroenllaç: (Ser professor) Aspectes del rol docent | educAtòmica

  2. Retroenllaç: (Ser professor) Valoració del segon trimestre 2015-2016 | educAtòmica

  3. Retroenllaç: (Gamificació)(Ser professor) Situacions i reflexions d’una aula gamificada I | educAtòmica

  4. Retroenllaç: (Gamificació)(Ser professor) Situacions i reflexions d’una aula gamificada II | educAtòmica

  5. Retroenllaç: (Gamificació) La gran experiència del #gamificurs | educAtòmica

  6. Retroenllaç: (Gamificació) Una ullada al curs 16-17: 1r ESO – “A new home” | educAtòmica

  7. Retroenllaç: (Ser professor)(Gamificació) Classcraft, o menys dóna una pedra | educAtòmica

  8. Retroenllaç: (Gamificació)(Ser professor) La gamificació treu el cap al Mont Perdut | educAtòmica

Comenta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s